28.12.22

Puffin Web Browser

Puffin Web Browser


Puffin Pelayar Pantas dan Flash (Pemain Adobe Flash dalam awan)

Pelayar Web Puffin merupakan Pelayar Flash Mudah Alih yang sangat pantas. Sebaik sahaja pengguna menikmati kehebatan menggunakan Puffin, Internet Mudah Alih biasa dirasakan sangat lembap.

Puffin Free ialah versi percuma rangkaian Puffin, dan menyokong Adobe Flash 24 jam setiap hari.

🚀 Sangat Pantas: Puffin mempercepatkan pelayaran mudah alih dengan menganjak beban kerja dari peranti terhad sumber ke pelayan awan, dan halaman web yang memerlukan banyak sumber boleh beroperasi dengan sangat pantas pada telefon atau tablet anda.

🔒 Perlindungan Awan: Semua trafik daripada apl Puffin ke pelayan Puffin disulitkan, sebagai perlindungan daripada penggodam berhampiran. Adalah selamat untuk menggunakan WiFi tidak selamat awam melalui Puffin, tetapi tidak selamat sama sekali bagi kebanyakan pelayar. 

🎥 Flash Terkini: Kami sentiasa meningkatkan prestasi pelayan awan kami, dan menyediakan versi terkini pemain Flash melalui awan.

💰 Jimatkan lebar jalur anda: Puffin menggunakan algoritma pemampatan proprietari bagi menghantar data web ke peranti anda, dan menjimatkan sehingga 90% daripada lebar jalur anda pada pelayaran web yang biasa. (Sila ambil perhatian bahawa penstriman kandungan Flash atau video memerlukan lebih lebar jalur berbanding penggunaan biasa.)

Ciri-ciri:
☆ Pemuatan halaman yang hebat dan kelajuan
☆ Sokongan Adobe Flash melalui awan pada hari siang (juga berfungsi pada Android 4.4+)
☆ Muat turun ke awan (up to 1G per file)
☆ Mod teater untuk video dan permainan yang memerlukan Flash
☆ Pad jejak dan pad permainan maya
☆ Tema warna untuk palang dan palang sisi 
☆ Enjin JavaScript terpantas
☆ Pengalaman web penuh (pandangan desktop dan mudah alih)
☆ Tab incognito: Membersihkan aktiviti-aktiviti pelayaran anda secara automatik dalam apl

===== Had =====
* Pusat data Pelayar Web Puffin berada di Amerika Syarikat (AS) dan pelayan awan hanya boleh mengakses laman web awam dari lokasi geografi AS. 
* Bagi pengguna di luar AS, kandungan tempatan, terutamanya video kepentingan tempatan, mungkin tidak boleh diakses dari AS disebabkan sekatan geografi di negara asal mereka.
* Puffin disekat di sesetengah negara (cth., China, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu) dan oleh beberapa sekolah (cth., di Amerika Syarikat).


-------------------------------------------


0 comments: